Capels Dagblad | Opstootje bij WPT aan Abraham van Stolkweg

Opstootje bij WPT aan Abraham van Stolkweg

mainImage
Het team van Taiwan gaat aan de leiding

door Chris Mast

Na de 6-2 overwinning van Chinese Taipeh (beter bekend als Taiwan) op Curaçao maandagavond gaat het eerst genoemde team aan de leiding met twee uit twee. Op de ranglijst volgt USA met twee overwinningen uit drie wedstrijden.

Zowel Curacao, Japan als het Nederlands team hebben maar één zege binnengehaald. Als dat zo zou blijven, dan moeten de rekenmeesters uitsluitsel geven over wie er op de derde, vierde en vijfde plaats eindigt na de voorronde. Omdat de onderlinge resultaten in evenwicht zijn, moet volgens het toernooi reglement de zogenaamde Team Quality Balance (TQB) de doorslag geven of als die ook gelijk is de Earned Run Team Quality Balance (ERTQB). We wensen de rekenmeesters sterkte met de berekening daarvan.

Vaak is in een wedstrijd het aantal hits beslissend voor de zege, maar daar was bij Taiwan tegen Curaçao geen sprake van. De rijksgenoten noteerden er negen, de Aziaten maar vijf. Maar Taiwan ging beter met de geboden kansen om, de Curaçaose honklopers lieten zich door al te voortvarend honklopen nog wel eens van het honk tikken.

Het toernooi beleefde ook zijn eerste bench clearing, beide dug-outs liepen leeg na een botsing op het eerste honk tussen de Taiwanese eerste honkman en een Curaçaose honkloper. Maar het bleef bij een opstootje, het kwam niet tot een brawl. Een enkele Curaçaoenaar moest door teamgenoten tot kalmte worden gemaand.

Taiwan sloeg zijn slag in de eerste inning, met twee man uit nam het een 3-0 voorsprong. Via punten in de tweede en vijfde inning kwam Curaçao terug tot 3-2. Maar het liet de kansen op meer liggen in de zesde inning, toen door te gewaagd honklopen twee lopers in één actie sneuvelden. Waarna Taiwan met drie punten in de zevende inning de zege veilig stelde.

 

 

 


Foto: Robert C. Bos