Capels Dagblad | Neptunus buigt weer voor Pirates

Neptunus buigt weer voor Pirates

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

door Michel Streur

Na de nederlaag van dinsdagavond stond Neptunus een dag later alweer tegenover Pirates, ditmaal in het Amsterdamse Loek Loevendie Ballpark en voor de verrassende tweede keer op rij moesten de Rotterdammers buigen.  

De eerste drie rotterdamse slagbeurten leverde geen punten op. Starter Diegomar Markwell daarentegen had weliswaar een ietwat lastige start maar dat betaalde zich vooralsnog niet uit in puntenvoor L&D Amsterdam.

In de vierde slagbeurt van Neptunus waren er levensgrote kansen voor de formatie van Ronald Jaarsma maar met de honken vol waren er drie nullen op rij die een einde aan de inning maakte. In de gelijkmakende slagbeurt van de kant van Pirates was er een reële kans voor Gilmer Lampen om de 1-0 op het scorebord te zetten, maar catcher Gianison Boekhoudt was op tijd met uittikken.

Een slagbeurt later kwamen er twee punten binnen voor de thuisploeg toen Victor Draijer én Roelie Henrique over de thuisplaat kwamen. De 2-1 van Neptunus kwam niet veel later: Stijn van der Meer kwam binnen op een honkslag van Dudley Leonora.

Diegomar Markwell kwam wederom in de problemen in de zesde inning toen Denzel Richardson de marge weer op twee bracht. Dit gebeurde na een honkslag van Rashid Gerard.

In de achtste inning werd Diegomar Markwell opgevolgd door Kevin Kelly terwijl Kevin Heijstek even later werd vervangen door Tom Stuifbergen. Dit alles veranderde de stand niet meer waardoor de 3-1 eindstand het tweede verlies op rij voor Curacao Neptunus opleverde.

Vanavond spelen beiden teams de derde en tevens laatste wedstrijd in deze serie in het Neptunus Familiestadion.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad