Capels Dagblad | KNVB zet Van Gaal op één in zoektocht naar nieuwe bondscoach
mainImage

KNVB zet Van Gaal op één in zoektocht naar nieuwe bondscoach

8 juli 2021, 08:54 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

De KNVB heeft Louis van Gaal op nummer 1 gezet in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Na het mislukte EK is er behoefte aan een ervaren baas die Oranje naar het WK van 2022 in Qatar leidt, schrijft het AD.

De KNVB heeft zijn interne evaluatie van het mislukte EK afgerond. Op basis daarvan zijn ook de analyse en de profielschets gemaakt. In die zoektocht heeft de directie Louis van Gaal nu op nummer 1 gezet. De 69-jarige succestrainer wordt gezien als de best gekwalificeerde man voor de zware klus die er meteen vanaf september ligt.

Tussen 1 en 7 september speelt Oranje drie interlands die allesbepalend kunnen worden in de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. Oranje is de kwalificatie matig gestart. Na drie duels staat Nederland gelijk met de Noren en de Montenegrijnen (zes punten) en een punt achter Turkije, dat in maart met 4-2 van Oranje won.

Alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. In Zeist beseffen ze: de september-duels zijn geen klus voor een buitenlander die eerst tijd nodig heeft om nieuwe spelers en een nieuwe omgeving te leren kennen.


Door: ANP | Foto: ANP