Capels Dagblad | Kiki Bertens beëindigt nog dit jaar tennisloopbaan
mainImage

Kiki Bertens beëindigt nog dit jaar tennisloopbaan

Kiki Bertens.
16 juni 2021, 14:18 uur
Sport

Kiki Bertens (29) gaat haar tennisloopbaan nog dit jaar beëindigen. De beste tennisster van Nederland, de voormalig nummer 4 van de wereld, ondervindt al enige tijd hinder van een achillespeesblessure. Het herstel na een ingreep verliep moeizaam. Bovendien heeft Bertens tijdens de gedwongen coronapauze "geroken aan een leven zonder tennis" en is dat haar goed bevallen.

Bertens maakte het nieuws bekend tijdens een ingelaste bijeenkomst in Etten-Leur, op haar trainingslocatie. Ze laat nog in het midden of ze haar carrière na de Olympische Spelen beëindigt of aan het einde van het tennisseizoen. Dat laat ze afhangen van haar fysieke gesteldheid.

In een brief die Bertens voorlas, stelde ze dat "de tank leeg is". "Ik werkte voor mijn gevoel harder dan ooit, maar mijn lichaam werkte niet mee. Er waren en zijn dagen dat het heel goed gaat, maar ook dagen dat ik veel pijn heb en voor mijn gevoel niks kan", schreef de Rotterdamse.

"Ik voel dat de juiste balans tussen de volle energie die ik dag in dag uit erin stop en de voldoening die ik ervan krijg er niet meer is. Daarnaast ben ik meer dan klaar voor het leven dat hierna komt."


Door: ANP | Foto: ANP