Capels Dagblad | Kevin de la Parra even de Koning van Capelle

Kevin de la Parra even de Koning van Capelle

mainImage
Kevin de la Parra

Kevin de la Parra zit waarschijnlijk op dit moment (zondag aan het begin van de avond in de late zon) met versierselen om zijn hoofd op het terras van de Boekenkast in Capelle, terwijl jonge vrouwelijke supporters van de hoofdklasser zijn blote voeten masseren. Capelle gunt hem dit genot, want hij scoorde paasmaandag in de belangrijke inhaalwedstrijd thuis tegen DFS uit Opheusden het enige doelpunt. Met als gevolg dat Capelle in de slepende degradatiecarrousel nu zelfs Spijkenisse tot op drie punten is genaderd en daarmee de kans behoudt om de nacompetitie te ontlopen.

Er resteren in de hoofdklasse A nog vier wedstrijden. Spijkenisse treft in die slotrace Ter Leede (staat bovenaan) en het altijd sterke Feyenoord. Maar ook DSF Opheusden. Kenners zouden zeggen: drie wedstrijden, drie punten.

Capelle heeft het niet veel makkelijker. Het speelt nog tegen Volendam (ook kanshebber op de titel) en aan de kust het thuis ongenaakbare ’s Gravenzande. Maar het ontvangt om te beginnen ook Nootdorp. Experts houden het ook in dit geval op drie wedstrijden en drie punten. En dan? Dan komt de allesbeslissende finale op 25 mei wanneer de competitieleider met vooruit zeggende geest de topper Capelle – Spijkenisse heeft geprogrammeerd.

 


Foto: Orange Pictures