Capels Dagblad | Jahanbakhsh tekent voor drie jaar bij Feyenoord
mainImage

Jahanbakhsh tekent voor drie jaar bij Feyenoord

17 juli 2021, 17:25 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Feyenoord heeft met Alireza Jahanbakhsh de opvolger van de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis binnengehaald. De Iraanse aanvaller komt over van de Engelse club Brighton & Hove Albion. Jahanbakhsh (27) speelde eerder in de Eredivisie voor NEC en AZ.

De international, die met Iran meedeed aan de WK's van 2014 en 2018, ondertekende in Rotterdam een contract voor drie jaar. Jahanbakhsh gaat bij Feyenoord spelen met het rugnummer 9, dat de afgelopen jaren toebehoorde aan Nicolai Jørgensen. De Deense spits wil vertrekken bij Feyenoord en maakt daarom geen deel meer uit van de selectie. Orkun Kökcü heeft het rugnummer 10 overgenomen van Berghuis.

"Met Alireza voegen we de gewenste aanvallende versterking toe aan de selectie", zegt technisch directeur Frank Arnesen. "Een speler die meerdere seizoenen bewezen heeft een hoog rendement te halen. Bovendien zit hij nu in de fase van zijn carrière waarin hij snel van enorm toegevoegde waarde voor ons kan zijn."

Berghuis

Jahanbakhsh stond nog twee jaar onder contract bij Brighton, dat in 2018 zo'n 20 miljoen euro voor hem betaalde aan AZ. Met de miljoenen die Feyenoord van Ajax kreeg voor Berghuis, kon het de Iraniër overnemen van de club uit de Premier League. "Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan", aldus de aanvaller, die bij AZ al met veel plezier samenwerkte met de huidige Feyenoord-trainer Arne Slot. "Dus toen hij belde en vroeg of ik naar Feyenoord wilde komen, heb ik hem gezegd dat ik er alles aan ging doen om deze transfer te maken. Ik had geen twijfel."

Jahanbakhsh is na verdediger Marcus Pedersen, middenvelder Guus Til en keeper Ofir Marciano de vierde aanwinst van Feyenoord deze zomer. Hij sluit komende week aan bij de selectie van Slot. Feyenoord speelt donderdag in Kosovo het eerste duel met FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League.


Door: ANP | Foto: ANP