Capels Dagblad | Jahanbakhsh moet Berghuis opvolgen bij Feyenoord
mainImage

Jahanbakhsh moet Berghuis opvolgen bij Feyenoord

15 juli 2021, 12:34 uur
Sport

Feyenoord ziet in Alireza Jahanbakhsh de beoogde opvolger van Steven Berghuis. De Iraanse aanvaller staat nog twee jaar onder contract bij de Engelse club Brighton & Hove Albion, maar staat volgens bronnen uit zijn omgeving open voor een terugkeer naar Nederland. Jahanbakhsh (27) speelde eerder voor NEC en AZ. Naar verwachtingen komt de transfer in de komende dagen rond.

Ajax maakt vermoedelijk op korte termijn de komst van Berghuis bekend. De vleugelspits van het Nederlands elftal vertrekt na vijf jaar bij Feyenoord, waar hij de afgelopen jaren aanvoerder was. Berghuis (29) gaat in Amsterdam een contract voor vier jaar ondertekenen bij de landskampioen.

Als opvolger kwam Feyenoord uit bij Jahanbakhsh, die bij Brighton vooral op de bank zat. De aanvaller speelde afgelopen seizoen 21 wedstrijden in de Premier League, waarvan zes als basisspeler. Scoren deed hij niet. Brighton & Hove Albion betaalde drie jaar geleden 25 miljoen euro aan AZ voor de aanvaller, na een seizoen waarin de Iraanse international 21 doelpunten had gemaakt in de Eredivisie.


Door: ANP | Foto: ANP