Capels Dagblad | Feyenoorder Ridgeciano Haps kiest voor Surinaams elftal
mainImage

Feyenoorder Ridgeciano Haps kiest voor Surinaams elftal

Ridgeciano Haps.
4 mei 2021, 19:15 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Bondscoach Dean Gorré van het Surinaamse voetbalelftal heeft binnenkort ook de beschikking over Ridgeciano Haps en Mitchell te Vrede. De Feyenoorder en oud-Feyenoorder hebben laten weten graag aan te sluiten bij de selectie.

Eerder besloten al veel andere Nederlandse voetballers met Surinaamse roots voor Suriname te gaan spelen. Het gaat om onder anderen doelman Warner Hahn (Anderlecht), Ramon Leeuwin (AZ), Damil Dankerlui (FC Groningen), Kelvin Leerdam (Inter Miami), Shaquille Pinas (ADO Den Haag) en Ryan Donk (Galatasaray). De meesten speelden eerder voor jeugdelftallen van Oranje, maar de FIFA heeft het makkelijker gemaakt om te switchen van 'voetballand'. Sinds eind vorig jaar is het voor Nederlandse spelers met Surinaamse roots mogelijk om voor Suriname uit te komen zonder dat ze hun paspoort moeten inleveren.

Gorré is blij met de toezegging van Haps en Te Vrede. "Het zijn twee spelers met ervaring op het hoogste niveau. Haps wilde eigenlijk altijd al, maar eerder leek het Nederlands elftal voor hem er ook nog in te zitten", zegt hij.

Suriname hoopt in 2022 mee te mogen doen aan het WK in Qatar. De eerste twee kwalificatiewedstrijden werden gewonnen, van de Kaaimaneilanden (3-0) en Aruba (6-0). Bermuda en Canada zijn in juni de volgende opponenten.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad