Capels Dagblad | Doelpunt Shee was symfonie van Mahler

Doelpunt Shee was symfonie van Mahler

mainImage
Omar Gomez Shee aan de bal

Capelle deed droomzaken tegen Jong Den Bosch, dat van de 90 minuten er de helft met zijn hoofd al bij carnaval was. Na een uur kon Omar Gomez Shee het voor Capellenaren niet leuker kunnen maken. Zijn doelpunt was een symfonie van Mahler.

Eenmaal onder zijn feestende medespelers vandaan besefte de Parel van 't Slot dat hij met zijn treffer Capelle had teruggebracht in de race om de redding. Weliswaar sloeg kort voor het einde bij Capelle nog even de schrik om het hart toen Kuipers de 1-2 scoorde, maar toen bleek de resterende tijd – vier reguliere- en vijf Brabantse bonusminuten – uiteindelijk toch te kort om een prettige terugreis te bederven. Maar wie een zwak hart had, heeft negen minuten naar de grond staan kijken.  

Maar toen de stand op de ranglijst eenmaal tijdens de terugreis in de bus drie keer de stoelen was rondgepompt doorzag iedereen dat - wanneer ook komende zaterdag thuis van Johan Boys zou kunnen worden gewonnen - de portfolio er een stuk beter voor komt te staan. Alleen treft Capelle het niet dat Jodan Boys de 2e periode kan winnen.  

Resteert de wetenschap dat overigens ook het nagenoeg gedegradeerde XerxesDZB nog naar ’t Slot komt. De malheur bij die Rotterdammers hoeft nauwelijks nog enige toelichting toen bekend werd dat zij bij Rijnvogels met 5-0 waren afgedroogd. De weg van het halve betaald voetbal met eendagsvliegen naar de lol van het clubamateurisme is altijd een pijnlijke.  

Het werd 1-2 voor Capelle in de voormalige garnizoensstad, maar de overwinning had er nog veel feestelijker uit kunnen zien als Luuk Kraaijveld al in de tweede minuut het sein op groen zou hebben gezet. Nu hield hij er nog een minuut of twintig de spanning in. Ook Bram de Bruin was voor rust nog heel dicht bij een treffer. Capelle had toen al zijn slag kunnen slaan en daarmee een hele nerveuze tweede helft kunnen voorkomen.

Feyenoord

Pech voor de Capellenaren was wel dat Swift zowaar nog een punt wist te stelen tegen Volendam, maar daar staat tegenover dat Feyenoord regiovriendelijk bleef en met doelpunten van Avdic en Adil Akanioui (tweemaal) Nootdorp een slechte verwerkingszondag bezorgde.

Smitshoek redde het niet in Sassenheim. Ter Leede, dat weer volop mee doet in de strijd om de titel in de hoofdklasse A, won met 2-1. Bij rust was het 1-0 in het voordeel van de thuisclub door Jeffrey Bok. De tweede Sassenheimse treffer viel in de tweede helft en kwam op naam van Rob van Zandbergen. Mike Boelee was vanmiddag zo ongelukkig om de bal bij een 2-0 voorsprong in eigen doel te werken. Daarna slaagde de ploeg van Richard Middelkoop er niet meer in om op gelijke hoogte te komen.

Zwaluwen en Spijkenisse maken zich zonder reëel uitzicht op de titel en evenmin op de tweede periode op voor de derde. Spijkenisse hield het met stormachtige wind aan de kust in ’s Gravenzande op 0-0, terwijl de spelers van Zwaluwen tijdens hun afscheidstoernee een realitycheck uitvoerden op Opheusden (2-0).

 


Foto: Orange Pictures en (achtergrond) Wikipedia