Capels Dagblad | CVV Zwervers: Samen doorstaan we de coronacrisis!

CVV Zwervers: Samen doorstaan we de coronacrisis!

mainImage

Geen wedstrijden, geen trainingen, geen evenementen en dus ook geen inkomsten. Wel kosten en natuurlijk veel teleurstelling over het "verloren" voetbalseizoen en het jubileumjaar zonder glans.

Toch zien we ook veel begrip voor de situatie bij onze leden, leveranciers, sponsors en vrijwilligers. In een eerder bericht hebben we aangegeven dat we de financiële impact van de crisis hebben bekeken en zien dat we dit seizoen afkoersen op een negatief resultaat. We proberen aan alle knoppen te draaien om het resultaat nog enigszins acceptabel te maken. Daar zijn ook knoppen bij die minder prettig zijn zoals het vroegtijdig annuleren van activiteiten, het verminderen/afbouwen van de vrijwilligersvergoedingen en het verlagen van sommige budgetten voor de begroting van volgend seizoen. Want de crisis heeft ook impact op het volgende seizoen.

Hartverwarmend
Het is hartverwarmend om te zien hoe positief vrijwilligers met een vrijwilligersvergoeding reageren op het bericht dat er een stevige reductie gaat plaatsvinden op de vergoeding voor de rest van het seizoen. De clubscheidsrechters die unaniem besluiten dat ze afzien van hun "fluitvergoeding" (terwijl de prestatie al is geleverd) of medewerkers die aangeven dat ze de resterende maanden helemaal geen vergoeding meer willen ontvangen. Maar ook sponsoren die toezeggingen hadden gedaan voor de U13 CUP schuiven de toezegging door naar volgend jaar. En geld dat al is overgemaakt mogen we laten staan. Van uit elke hoek is begrip en krijgen we medewerking. Elk gebaar is welkom en uiterst gewaardeerd.

Contributie
We krijgen ook vragen of er contributie-restitutie gaat plaatsvinden omdat de competitie voortijdig is beëindigd. Hoewel we ons realiseren dat ook veel (ouders van) leden de financiële gevolgen van de Corona-crisis ondervinden, verkeert de vereniging financieel en juridisch niet in de positie om een deel van de contributie aan de leden terug te betalen.
Het niet kunnen doorgaan van trainingen of activiteiten staat los van de contributieverplichtingen. Daarnaast is het uitgangspunt van een vereniging dat we de kosten samen delen. En juist in deze tijd is dat belangrijk omdat de kosten blijven maar de inkomsten ver achter blijven. De contributie-inkomsten zijn dus juist nu extra belangrijk voor de club.

Als bestuur hebben we wel besloten dat we eind van dit seizoen bekijken hoe we het seizoen financieel hebben afgesloten en hoe de begroting er voor het komend seizoen uitziet. Mocht daar ruimte zitten dan zullen we het zeker niet nalaten om een sportief gebaar naar onze leden te maken in het nieuwe seizoen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we deze crisis met elkaar gaan doorstaan. Hier en daar met wat "piepen en kraken" maar onze clubtrots zal ons hier doorheen slepen waarbij ik er van overtuigd ben dat we eind volgend seizoen kunnen terugblikken op een mooi seizoen waarin sportief en met plezier presteren centraal heeft gestaan.

Namens het bestuur,

Ger Jacobs


Foto: Google Maps