Capels Dagblad | Cursus Valpreventie gaat beginnen

Cursus Valpreventie gaat beginnen

mainImage

Mensen willen zelfstandig de dagelijkse dingen blijven doen in en om het huis. Het is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma In balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Door verbetering van uw houding en conditie staat u letterlijk steviger in uw schoenen staat.

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voer je praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Je ontwikkelt sterkere benen en het verbetert je evenwichtsgevoel. Deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben en steviger op hun benen staan. Ook hebben ze minder kans om te vallen. 

De cursus vindt plaats in de Roo van de Zellingen op de Baronie 326. De kosten zijn € 3,00 euro per keer. Valpreventie wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten, zorgspecialisten, Welzijn Capelle en Sportief Capelle.