Capels Dagblad | Curaçao Neptunus loopt verder uit

Curaçao Neptunus loopt verder uit

mainImage
Misja Harcksen

door Jan van der Sande

De derde wedstrijd van dit weekend tussen Curaçao Neptunus en Pioniers op de Abraham van Stolkweg was er op moederdag - evenals op donderdag bij de eerste ontmoeting – al snel weer sprake van een ongelijke strijd en met een eindscore die al bij de vijfde slagbeurt was bereikt: 6-0.

Toch werd er maar weinig gescoord, eenmaal in de eerste inning was het Benjamin Dille die dat deed op een hit van Dudley Leonora. Maar men kon aan de slechte controle van de startende werper uit Hoofddorp zien dat deze de Rotterdammers niet zou tegenhouden.

De coach van de bezoekers zag dit ook en wisselde hem al snel. Totaal gebruikte zijn team vijf werpers en was er niet één die opzien baarde. Samen gaven zij acht vrije lopen weg, gooiden zes wilde worpen zodat de score in de vijfde slagbeurt opliep naar 6-0.

Beide teams sloegen acht honkslagen, maar die van Pioniers vielen te verdeeld, zodat zij niet eenmaal konden scoren. Ook Neptunus scoorde niet meer. Startend werper Misja Harcksen behaalde zo zijn vierde win van dit seizoen. Aanvallend was Dudley Leonora de grote man met 3 uit 4 en drie binnengeslagen punten.

Het grote nieuws kwam even later uit de hoofdstad. Pirates verloor dit weekend voor de tweede maal van Quick. Neptunus verstevigde daarmee de koppositie en heeft nu vier punten voorsprong op de grootste concurrent. Pioniers volgt als derde al op 12 punten.

Vanaf aanstaande donderdag, 19.30 uur, is rode lantaarndrager Storks de volgende tegenstander. Omdat de Hagenaars niet over een lichtinstallatie beschikken spelen zij hun thuiswedstrijd op het terrein van Neptunus. Zaterdag volgt dan op dezelfde locatie wedstrijd twee, waarna zondag het drieluik wordt afgesloten in Kijkduin. Beide om 14.00 uur.

 


Foto: Neptunus