Capels Dagblad | Capelle schetst mee aan 'stilleven' in Gouda

Capelle schetst mee aan 'stilleven' in Gouda

mainImage
Boris Letterie (rechts) in winnend duel met Yusri el Kadoussi

Geen X-factor zaterdag in Gouda, maar twee clubs die na een bemoedigende competitiestart met zes punten uit twee wedstrijden dachten: ongeslagen blijven is ook lekker. Capelle en Jodan Boys tekenden zodoende een stilleven op het schaakbord en het lukte beide clubs op hun dooie gemak.

Zo nu en dan een vleugje dreiging, voor de schijn, zodat de vele toeschouwers toch nog iets aan hun middag hadden, maar verder werd eigenlijk elke risico ontweken. Niemand die zich in elk geval tot stylist opwierp. Niemand sprong letterlijk en figuurlijk over zijn schaduw heen. Alleen Eric Jansen, maar dat was vanwege een gele kaart. Wel claimde Jodan Boys nog een keer een strafschop, maar scheidsrechter Van Leeuwen moest daar om lachen. Verder saaiheid troef. Er viel ook niet één doelpunt, maar na drie wedstrijden staat Capelle – net als Jodan Boys - voorlopig wel gezegend bij de top vier met Rijnvogels en Sportlust.

De krachten werden gedeeld. Voor rust iets meer symfonie bij de Gouwenaren, maar de Pollemans-brigade was onneembaar. Er waren slechts kleine mogelijkheden voor Borsboom en Heerkens. In de tweede helft een overtuigender Capelle, maar toen stond achterin bij Jodan Boys de altijd betrouwbare Michel Verkaik weer in de weg. Wel scheerde er nog een schot van de eenzaam weggespoten Goudse el Indrisse net naast de goal, maar daar stonden ook twee dotten van kansen aan Capelle-kant tegenover. Eén voor Luuk Kraaijeveld: een geblokt schot. En in de slotminuut één voor het hoofd van Boris Letterie, maar die werd over gekopt. 

Opstelling Capelle: Massimo van Ewijk, Jelle Pollemans, Leon Krznaric, Boris Letterie, Rutger de Bos, Jerry Scholman, Eric Jansen, Julian Agatowski, Justin van Mullem (58 Luuk Kraaijeveld), Kevin van la Parra (77 Philippe den Hartog), Joseph Gonçalves.


Foto: Orange Pictures