Capels Dagblad | Alleen lot uit loterij kan Capelle redden

Alleen lot uit loterij kan Capelle redden

mainImage
Rutger de Bos (rechts) in duel met Niek Ossevoort.

In het komende Paasweekeinde weet Capelle of het zich definitief moet gaan preparen op de nacompetitie of dat het nog een klein kansje maakt om die te ontlopen. Daar is dan wel een lot uit de loterij voor nodig en niet alleen een overwinning in de inhaalwedstrijd tegen DFS in Opheusden, dat trouwens in dezelfde nerveuze narigheid zit en op zijn beurt vooral belang heeft om uit de buurt van Nootdorp te blijven.

Mocht er in het gunstigste geval een feestweekend voor Capelle in petto zitten, met zes vette punten, dan nog steeds lijkt alleen Spijkenisse een in te halen concurrent. Smitshoek, Swift en Achilles zijn binnen de wet van de redelijkheid niet meer in te halen. Capelle speelt met een stabiel moyenne van 1 punt per wedstrijd en zal in die lijn tot hooguit 31 komen. Afgelopen zaterdag ging het plat bij FC Rijnvogels, 1-0. Wel ongelukkigerwijs via een benutte strafschop, maar daar geldt op de ranglijst geen dispensatie voor.

Zuur voor XerxesDZB

In de hoofdklasse A is het verder alleen nog spannend aan de top, waar Volendam inmiddels door Ter Leede (dat nog geen periodetitel heeft) is ingehaald. Maar het zal de regio Rotterdamclubs verder allemaal worst zijn. Ook Feyenoord, dat dit seizoen geen moment aanspraak op een titel heeft gemaakt en ook in de race naar de laatste periode inmiddels te veel achterstand heeft opgelopen. Bovendien blameerde het zich zaterdag in de stadsderby tegen het onderaan bungelende XerxesDZB. Het werd weliswaar nog 3-3, maar tot zeven minuten voor het einde stonden de Xerxanen zelfs met 3-0 voor. En zoals zo vaak eerder dit seizoen braken in de finaleminuten hun vliezen. Nu nota bene drie keer achterelkaar in korte spannetijds, terwijl Jordan Kroon en Robin Driesse toch zo fraai een houvast van 3-0 hadden gecreëerd.

Smitshoek

Smitshoek bewees Capelle zowel een klein goed dienstje als een slechte. Het speelde met 1-1 gelijk tegen DFS uit Opheusden (voor Capelle optisch en psychologisch beter), maar incasseerde daar zelf ook een puntje mee, waardoor het voor Capelle menselijkerwijs niet meer in te halen is. De gelijkmaker van Smitshoek kwam op naam van Bart Deprez. Hij lobde de bal fraai over DFS doelman Peter Veeneman heen: 1-1.

Daan Bourgonje: gevierde man

Bij Spijkenisse was Daan Bourgonje de gevierde man. Hij zorgde voor de gelijkmaker tegen Jodan Boys (1-1) en dat gaf extra glans aan zijn debuut in het eerste na een jaar blessure-ellende. Bovendien scoorde hij met een hoofd. Dat geeft altijd extra cachet en het was ook nog eens een snoekduik zoals die alleen nog te vinden zijn in de geschiedenisboeken van Oranje toen iedereen nog wist wie Beb Bakhuys was. Bourgonje kan nu scrollen. Het doelpunt van Jodan Boys was trouwens ook een juweeltje: een streep van verdediger Kevin de Vries.

Biekman wiskundig

Zwaluwen heeft de rouw van het missen van de 2e periode enigszins van zich afgeschud door thuis met 1-0 van Achilles Veen te winnen. Justin van Mullem was de matchwinnaar. Hij scoorde met het hoofd uit een wiskundige voorzet van Tevyn Biekman. Meest in het oog springende Vlaardinger was overigens doelman Marvin van Tienen en gezegd moet zijn dat Zwaluwen pas een beetje op Zwaluwen ging lijken bij de komst van Sten Wever en Tim Gudde.

 


 


Foto: Orange Pictures