mainImage

Scholieren van De Regenboog zamelen meeste apparaten in

22 juni 2022, 16:29 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De winnaars van de E-waste Race Rotterdam 2022 zijn bekend. In de afgelopen weken verzamelden tien basisscholen uit Rotterdam zoveel mogelijk elektrische apparaten. De leerlingen van PCBS De Regenboog uit Rozenburg zijn de gelukkige winnaar.

Leerlingen haalden alles uit de kast om E-waste in te zamelen. Tot op het laatste moment was het spannend welke scholen de top 3 zouden vormen. Uit alle hoeken en gaten zamelden de basisschoolleerlingen, met hulp van buurtbewoners, maar liefst 9182 apparaten in.

De drie winnaars, ook de Driemaster in Hoek van Holland en De Nieuwe Haven op het Noordereiland, hebben met het schoolteam gratis vervoer naar en vrije toegang tot de Diergaarde Blijdorp gewonnen.

Juf Jamie van PCBS De Regenboog vertelt hoe haar leerlingen de race hebben ervaren: ''De kinderen vonden het superleuk om mee te doen aan de E-waste race. Ze waren zo enthousiast dat ze zelfs E-waste van het werk van hun ouders mee naar school namen. Deze konden we helaas niet meetellen vanwege de spelregels van de race. We hebben dit natuurlijk wel gescheiden ingezameld. De kinderen hebben meer dan 250 mobiele telefoons ingezameld! Blijkbaar hebben veel mensen toch nog oude elektrische spullen op hun zolder staan.''

 


Foto: Gemeente Rotterdam