mainImage

Rotterdamse Walk of Fame houdt op te bestaan

19 oktober 2021, 12:28 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Nog steeds liggen ze daar: de tegels met handafdrukken als signatuur van vele beroemdheden in de zogenaamde Walk of Fame. Toch gaan de tegels verdwijnen. Na eerder vanaf 1990 een ligplek aan de Leuvehaven en daarna door herinrichting van de Schiedamsedijk verhuist naar de aanlooproute naar Ahoy.

De Walk ligt klem tussen allerlei werkzaamheden op en rond het Zuidplein dit moment en moet ook op deze plek wijken. Het oogt verloederd en vervuild en geeft een droevige aanblik. Tot maart 2022 mogen de tegels nog blijven liggen op die plek, maar daarna wordt de plek ontruimd in verband met aanpassingen in het Metroplein Zuidplein. 

Ook deze sporthelden zijn vereerd met een tegel en hebben daar ooit hun handen in het natte cement gedrukt, maar waar gaan deze tegels van sporthelden als Coen Moulijn, Johan Cruijff, Rinus Michels en Inge de Bruijn naar toe?

De nog bestaande organisatie Stichting Walk of Fame heeft besloten de Walk of Fame op te heffen omdat er niet genoeg geld is en geen vervangende plek voor herplaatsing van de tegels, daarbij is niet onbelangrijk dat de gemeente er geen belangstelling voor heeft. De stichting is nu bezig met een bestemmingsplan voor deze tegels van de vele beroemdheden. Gedacht wordt aan plekken die verbonden zijn aan deze of gene bijvoorbeeld tegel van Bep van Klaveren naast zijn monument in Crooswijk en André van Duin voor zijn geboortehuis in Delfshaven. Tegels die geen bestemming krijgen worden mogelijk geveild.

Het is zonder meer droevig dat de ooit enthousiast opgezette Walk of Fame zo moet eindigen.


Foto: LMOFOTO