Capels Dagblad | Rotterdam investeert in sportcentrum en 100 woningen op Zuid
mainImage

Rotterdam investeert in sportcentrum en 100 woningen op Zuid

16 september 2020, 09:42 uur
Rotterdam & Regio

Rotterdam investeert in een groot sport– en zwemcentrum op Zuid. De kosten voor dit ‘Huis op Zuid’ aan de Laan op Zuid en de Brede Hilleweg bedragen 33 miljoen euro. De bouw moet in 2021 beginnen en in 2022 klaar zijn. Naast het sportcentrum komt een woontoren met 100 appartementen in het middensegment (huren tussen 737 euro en 1.040 euro).

De nieuwbouw vormt een belangrijke bijdrage aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, het twintigjarige verbeterplan voor Zuid. Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen): “We investeren volop op Zuid. Het Huis op Zuid verbindt de Afrikaanderwijk met de Kop van Zuid. Dit sportcentrum met woningen op een centrale plek, biedt jong en oud de mogelijkheid om te sporten en te wonen. Rotterdammers die door willen groeien krijgen de kans om in de stad te blijven wonen, dankzij de bouw van de appartementen in het middensegment.”

Het Huis op Zuid bestaat uit een zwembad, met een 25 meter bad en een instructiebad, een sporthal met drie opsplitsbare zaaldelen, horeca en een overdekte fietsenstalling. Het gebouw vervangt het zwembad Afrikaanderplein en de Afrikaanderhal. Het sportcentrum is voor scholen, verenigingen en particulieren. Het zwembad wordt ook opengesteld als familiezwembad. De sportaccommodatie blijft in eigendom van de gemeente. Sportbedrijf Rotterdam huurt en exploiteert het.


Foto: Gemeente Rotterdam