Capels Dagblad | Politie publiceert beelden verdachten steekpartij Lage Land
mainImage

Politie publiceert beelden verdachten steekpartij Lage Land

12 mei 2021, 13:31 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

De politie heeft beelden gepubliceerd van verdachten van de steekpartij in de Rotterdamse wijk Lage Land. Daarbij raakte op 12 april een 18-jarige jongen levensgevaarlijk gewond.

Het incident gebeurde rond 18.00 uur tijdens een vechtpartij op het Berlagepad tussen twee groepen jongeren. Hhet 18-jarige slachtoffer ging met twee vrienden met de trein vanuit Amersfoort richting Rotterdam. Via social media was er onenigheid ontstaan tussen de twee groeperingen. Eenmaal aangekomen op treinstation Rotterdam Alexander, liep het drietal in de richting van metrostation Oosterflank. Nog voor hun aankomst bij dat metrostation, verzamelde een grote groep jongens zich op het perron. Er ontstond een confrontatie tussen het drietal en de groep.

Wat de aanleiding van deze confrontatie is, wordt nog door de politie onderzocht. Op het Berlagepad escaleerde de situatie, waarbij het slachtoffer met een mes in zijn zij werd gestoken. Het slachtoffer is hierop weggerend en zakte honderden meters verderop in elkaar. Uiteindelijk bleek in het ziekenhuis dat hij levensgevaarlijk gewond was geraakt.

Van een aantal verdachten is de identiteit bekend. De politie is nog op zoek naar de identiteit van meer verdachten. Deze foto’s zijn in nu geblurd, wanneer de identiteit van de verdachten voor 20 mei niet bekend is, zullen de foto’s ongeblurd worden getoond. 

Het gaat om vijftien verdachten waarvan de foto's gepubliceerd zijn op de website van de politie.


Foto: Politie