mainImage

Politie arresteert elf fans van Feyenoord in Praag

25 november 2021, 18:35 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

De politie heeft vlak voor het duel tussen Slavia Praag en Feyenoord in de Conference League zeker elf supporters van de club uit Rotterdam gearresteerd. Dat gebeurde toen ongeveer 2000 fans van Feyenoord vanuit het centrum in een mars naar het stadion wilden lopen.

Negen mensen werden aangehouden wegens het afsteken van vuurwerk, twee mensen voor andere vergrijpen, meldt de plaatselijke politie.

Supporters van Feyenoord staken bij aanvang van de mars vuurwerk af, waarop de politie meteen ingreep. Alle fans van Feyenoord werden een metrostation in gedrongen en de mars ging niet meer door.

Supporters van Feyenoord leefden donderdag in het centrum van Praag toe naar het uitduel met Slavia. De politie in Praag zette honderden extra agenten in om alles rustig te laten verlopen. Supporters werden met geluidswagens veelvuldig gewaarschuwd om de orde niet te verstoren en geen vuurwerk af te steken. Het korps van de Tsjechische hoofdstad kreeg daarbij hulp van agenten uit andere steden. Tot aan de aanvang van de mars vonden er voor zover bekend geen incidenten plaats.

De politie arresteerde woensdag ook al een fan van Feyenoord vanwege het afsteken van een fakkel. Een vrouw raakte daarbij lichtgewond en moest worden behandeld. Volgens de lokale hulpdiensten zijn haar verwondingen niet ernstig.

Feyenoord heeft aan een gelijkspel genoeg om zich voor de achtste finales van de Conference League te kwalificeren.


Door: ANP | Foto: Pixabay