mainImage

Op snikhete dag nieuwe kunstgrasvelden voor Spartaan'20

11 augustus 2022, 14:18 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Bij Spartaan'20 aan de Oldegaarde worden dit moment nieuwe kunstgrasmatten uitgerold. Het is uiteraard wel een loeiheet karwei dit moment, maar de klus wordt uitgevoerd door het gespecialiseerd bedrijf CSC Greenfields.

In 1986 was Spartaan'20 de eerste in de wereld met een voor voetbal officieel goedgekeurd kunstgrasveld. Kwalitatief was het toen zand-ingestrooide veld nog niet top maar werd wel gebruikt  door de lagere teams. Nu, 36 jaar later, zijn ze op dit veld alweer toe aan de vijfde mat. Met een nieuwe ondergrond, want het rubber is verdwenen uit de ondergrond. De mat krijgt een andere soort ‘infill’ van kunststof, een van de meest moderne toepassingen.

Deze week wordt het ‘ondertapijt’ gelegd. Volgende week wordt de groene mat aangevoerd en in een dag uitgerold, waarna de ‘infill’ er nog op komt, de lijnen en doelen erop komen en de hekwerken worden geplaatst. Ondanks feit dat de werkzaamheden iets achter lopen hoopt de club dat het veld vanaf circa 20 augustus in gebruik kan worden genomen.


Foto: LMOFOTO