Capels Dagblad | Nieuw fysiek steunpunt voor vrijwilligerswerk in Charlois
mainImage

Nieuw fysiek steunpunt voor vrijwilligerswerk in Charlois

21 september 2021, 14:07 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Wethouder Michiel Grauss heeft maandag een nieuw fysiek steunpunt voor het vrijwilligersplatform Zorgzaam010 in Huis van de Wijk De Nieuwe Nachtegaal in Charlois geopend. Rotterdammers kunnen bij het steunpunt langsgaan voor hulp bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Hiermee wordt het voor mensen die niet zo digivaardig zijn makkelijker om deel te nemen aan het grootste digitale vrijwilligersplatform van Rotterdam: Zorgzaam010.

Zorgzaam010 is een online matchingsplatform voor alle Rotterdammers. (zorg)Organisaties, stichtingen en individuele Rotterdammers met een ondersteuningsbehoefte kunnen hier hun vraag stellen, zoals het vinden van een maatje bij inzamelingsacties in Rotterdam of voor kleine klusjes in het huishouden.

Hier kunnen mensen die vrijwilligerswerk (willen) doen op reageren. “Op dit moment staan er meer dan honderd hulpvragen open in de wijk Charlois”, vertelt Managing Director van Zorgzaam010 Astrid van der Steen. “Maar er zijn nog steeds heel veel Rotterdammers die hun weg moeilijk kunnen vinden op de computer. Om iedereen de mogelijkheid te geven om zijn of haar vraag of aanbod op ons platform te plaatsen, werken we nauw samen met maatschappelijke organisaties in de buurt.”

Na Kralingen-Crooswijk en Schiebroek kunnen mensen vanaf nu ook in Rotterdam-Zuid terecht bij een fysiek steunpunt van Zorgzaam010. Wethouder Michiel Grauss: ‘‘Vrijwilligers zijn vaak het kloppend hart van een wijk en zijn daarom onmisbaar en onbetaalbaar. Via de fysieke steunpunten kunnen we nu ook minder digivaardige vrijwilligers bereiken, zodat nog meer Rotterdammers zich kunnen inzetten voor een ander.” Astrid: “We zijn ontzettend blij met De Nieuwe Nachtegaal als lokale partner. Het Huis van de Wijk staat niet voor niets bekend als ‘het kloppend hart’ van Charlois, dus als er één locatie is die het gebied en haar bewoners goed kent, is deze het wel!”