Capels Dagblad | Niels van der Velden opgesloten in quarantainehotel in Palma
mainImage

Niels van der Velden opgesloten in quarantainehotel in Palma

23 juli 2021, 16:18 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Het was zo’n leuke vakantie, totdat Niels van der Velden uit Barendrecht op het vliegveld Palma de Mallorca door een medewerker van EasyJet werd tegengehouden voor zijn terugvlucht naar Nederland. Een negatieve antigeentest was volgens hem niet voldoende om in het vliegtuig te stappen. De 20-jarige Niels had een PCR-test nodig en die testte twee uur voor vertrek positief.

Niels mocht dus niet mee terugvliegen naar Nederland waar zijn moeder Sietske Jansen, in Barendrecht bekend van Klein en Sterk Relatiegeschenken, op hem zat te wachten. Inmiddels verblijft Niels van der Velden al bijna vijf dagen in Hotel Bellver in Palma, waar hij alleen opgesloten zit in een hotelkamer. Hij mag deze niet verlaten. Een beveiliger houdt op de gang de wacht. Het enige contact is drie keer per dag een karige maaltijd die op zijn kamer wordt bezorgd.

Werkgever Lust
Niels van der Velden is donderdag voor de tweede keer (PCR) getest en verwacht vandaag de uitslag. Op zijn vroegst mag hij dan woensdag naar huis vliegen. ‘’Ik vul mijn dagen met appen, mailen, bellen en Netflix kijken. Ik ben blij dat ik mijn telefoon nog heb. De hotelkamer mag ik niet verlaten. Op de TV worden alleen Spaanse zenders getoond en het eten is koud, smakeloos en voor iemand van 20 jaar veel te weinig. Ik heb dinsdag een tas met boodschappen van de supermarkt laten bezorgen, want het is anders niet te doen. Ik snak ernaar om weer naar huis te gaan. Mijn werkgever Lust in Barendrecht zit op mij te wachten, maar ik hoor verder niets. Als ik woensdag naar huis mag is het ook nog maar de vraag of er nog een plekje is in het vliegtuig. Ze zetten mij – hoop ik – woensdag het hotel uit en dan moet ik het verder maar uitzoeken’’.

Spaanse overheid
Niels was maandag op het vliegveld in het bezit van een negatieve antigeentest, die niet ouder was dan 24 uur. ‘’En volgens alle websites, ANWB en Rijksoverheid was dit voldoende. Maar de Easyjet-medewerker zei van niet en stuurde mij samen met een vriend naar een nabijgelegen PCR-spoedtestcentrum. Met hem heb ik tijdens de hele vakantie op een kamer gelegen. Hij werd negatief getest en ik positief, terwijl ik geen klachten heb. Gelukkig had ik geld voor die test, voor boodschappen en om straks een ticket voor mijn terugreis te betalen. Ik heb in Nederland allerlei instanties gebeld. Mijn moeder is bezig geweest, maar we lopen tegen een muur aan. Ze zeggen nu dat ik in handen ben van de Spaanse overheid en dat ik moet afwachten.’’

Crimineel
Sietske Jansen heeft overwogen om haar zoon in Spanje op te gaan halen. ‘’Maar ik ben nog niet twee keer gevaccineerd. Dus, ik durf niet, want dan moet ik ook op Palma getest worden. Ik maak mij zorgen op mijn zoon. Hij wordt behandeld als een crimineel. Hij heeft maandag van drie uur ’s middags tot elf uur ’s avonds achter een groen lint staan wachten. Zonder iets te eten of te drinken. Hij hoorde helemaal niets. Andere vakantiegangers hadden medelijden met hem en hebben hem een flesje water en wat te eten gegeven. Ik vind dat Spanje de mensenrecht schendt en zal blij zijn als hij weer in Nederland terug is.’’
 


Foto: Ingezonden