mainImage

Langenbach: afscheid van Maasstad Ziekenhuis met goede cijfers

19 mei 2022, 22:05 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Peter Langenbach heeft donderdagmiddag afscheid genomen als bestuursvoorzitter van Maasstad Ziekenhuis. Hij stapt per 1 juli over naar zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Tijdens zijn afscheidsreceptie in De Kuip overhandigde Peter Langenbach aan zijn collega Bianca van Patiëntenlogistiek een waardecheque van €2000,- voor verwenzorg (extra aandacht voor patiënten). Volgens de medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis een mooi gebaar van de geliefde directeur.

Eerder op de dag had Langenbach nog meer goed nieuws, want het Maasstad Ziekenhuis heeft 2021 opnieuw afgesloten met positieve cijfers ondanks corona. Het resultaat van 8,6 miljoen euro is boven het begrote resultaat uitgekomen. Hierdoor komt het eigen vermogen van het ziekenhuis op 112 miljoen euro en de solvabiliteit op 32,04%.

Peter Langenbach is tevreden. “In 2021 was de druk voor onze medewerkers hoog, zowel mentaal als fysiek. We hebben te maken gehad met de dreiging van ‘code zwart’ en uitval van collega’s. De raad van bestuur heeft respect voor de gedrevenheid die getoond werd om zorg te kunnen blijven leveren aan onze patiënten en zorg te dragen voor elkaar. We hebben daarnaast de juiste investeringen kunnen doen en uiteindelijk een goed financieel resultaat behaald. Daar zijn we erg trots op”.


Foto: Maasstad Ziekenhuis