mainImage

Feyenoord breidt Schoolsport Plus uit naar twee basisscholen

13 januari 2022, 20:39 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Feyenoord is sinds deze week op twee nieuwe locaties actief met het Schoolsport Plus-programma. Vanaf nu zullen de maatschappelijk trainers en docenten dagelijks lessen verzorgen op de Rotterdamse basisscholen De Parel en De Hoeksteen. Dit betekent dat Feyenoord met dit project nu dagelijks 1500 kinderen, verdeeld over acht locaties, in beweging brengt.

Om de nieuwe samenwerking in te luiden, waren de ingangen van de schoolpleinen versierd met een ballonnenboog in de kleuren van Feyenoord. Daarmee was het natuurlijk dubbel feest, want de kinderen kwamen na een verlengde vakantie eindelijk weer terug naar school.

''We zijn het jaar meteen goed begonnen met deze nieuwe samenwerking met Feyenoord. Hierdoor zijn onze leerlingen tijdens de pauzes lekker gezond en sportief buiten bezig onder begeleiding van Feyenoord,'', aldus Joyce van der Mei, adjunct-directeur van basisschool De Parel.

Patricia van der Knaap, adjunct-directeur op basisschool de Hoeksteen, onderschrijft deze woorden. Ook op De Hoeksteen zien zij het belang van bewegen en aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. ''Daarom slaan we de handen ineen met Feyenoord en gaan zij voor ons de Pauzesport verzorgen. Hiermee hopen we de kinderen niet alleen meer te laten bewegen, maar ze ook te leren samen spelen, om te gaan met winst en verlies en zo hun algemene welbevinden te vergroten.''

Met Schoolsport Plus biedt Feyenoord extra ondersteuning en extra bewegingsonderwijs op de Feyenoord Partnerscholen. Het ultieme doel: een school waar sport, bewegen en een gezonde leefstijl een centrale rol innemen in het onderwijsprogramma.

Sporten is bij Schoolsport Plus meer dan doel op zich; het is een middel om kinderen op verschillende vlakken vooruit te helpen. Voldoende bewegen bevordert immers de concentratie, motivatie, fitheid en daarmee de schoolprestaties, terwijl het overgewicht voorkomt. Daarnaast draagt een gezonde leefstijl bij aan een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en heeft het een positief effect op sociaal gedrag.