Capels Dagblad | De 25 bijna-dood-ervaringen telt de wethouder niet mee
mainImage

De 25 bijna-dood-ervaringen telt de wethouder niet mee

Het begin van Nesselande: de rotonde. Inzet: wethouder Bokhove (l) en raadslid Van Schaik (r)
23 februari 2021, 17:22 uur
Rotterdam & Regio

Fietswethouder Judith Bokhove wil best nog wel een keer in gesprek met de bewoners van de Laan van Avant-Garde en de Laan van het Magisch Realisme in Nesselande over de verkeersonveiligheid, maar als het gaat om het kruispunt met het Henri Laurenspad heeft ze haar standpunt al bepaald. Niks aan de hand.

Op basis van de ontwerprichtlijnen voldoet deze oversteek uitstekend en beschouwt ze die niet als gevaarlijk. Het incident met de 15-jarige fietser, die daar in aanrijding kwam met een automobilist en als gevolg daarvan met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, ach, het is pas het tweede ongeluk ter plekke sinds Nesselande bestaat en het eerste was van het niveau: materiële schade.

‘’Ook zijn er door de gemeente diverse attentie verhogende maatregelen genomen om zowel fietser als automobilist te wijzen op overstekende bewegingen. Er zijn borden en haaientanden op en naast het fietspad geplaatst en er zijn bliksemschichten op de rijweg aangebracht’’, aldus Bokhove op vragen van raadslid Van Schaik, die op zijn beurt door bewoners was gevraagd om het gevaar aan de kaak te stellen.

‘’Op de gehele Laan van Avant-Garde zijn de afgelopen vijf jaar zeven ongelukken gebeurd. Dat is inclusief de twee zojuist benoemde ongelukken. Maar de oorzaak en gevolgen verschillen per ongeluk’’, heeft Bokhove verder laten weten. Met andere woorden: het valt mee.

‘’GroenLinks is kennelijk de enige partij die scherp kijkt'’, reageerde Leefbaar-raadslid Van Schaik, die zich met dit antwoord in zijn kuif gepikt voelt. ‘’De verkeersonveiligheid is in Nesselande het gesprek van de dag en elf kilometer verder op het stadhuis doet mevrouw Bokhove het probleem op deze manier af. Ze beroept zich alleen op cijfers van de politie en ambulancediensten, terwijl er op die weg per jaar 25 bijna-dood-ervaringen zijn.’’