Capels Dagblad | Bloemenpracht in Valkeniersbuurt in Vreewijk
mainImage

Bloemenpracht in Valkeniersbuurt in Vreewijk

24 juli 2021, 12:52 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Je waant je haast in een dorpje met deze aanblik. Het zijn de opgeknapte boerenwoningen aan de Weimansweg op de hoek met het Wolvepad met daarvoor een prachtig bloemenbed die het buurtje een vriendelijke uitstraling geven. De Valkeniersbuurt in Rotterdam-Vreewijk heeft laatste jaren een metamorfose ondergaan en haast alle woningen zijn prachtig en stijlvol opgeknapt, teruggebracht in de oorspronkelijke sfeer van het tuindorp. 
 
Vreewijk (100 jaar oud) is gebouwd naar een plan van stedenbouwkundig Granpré Molière, Verhagen en Kok uit 1917-1922. Het opknappen van de Valkeniersbuurt is grotendeels afgerond maar de grote renovatie wordt dit moment voortgezet in Vreewijk aan de overkant van de Groene Hilledijk aan de Voorde en in het gebied rond de Enk.

Het is een megaproject binnen het zogenaamde  'Verbeterprogramma tuindorp Vreewijk' tot 2024 van woningbouwcorporatie Havensteder in samenwerking met bouwonderneming Dura Vermeer en behelst zo'n 1400 woningen. Met de grootschalige renovatie van het monumentale tuindorp moet er weer een garantie zijn voor zo'n 25 jaar woongenot.


Foto: LMOFOTO