mainImage

Auto vliegt in de brand na aan 'verkeerde' kant tanken

20 mei 2022, 10:44 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Bij het tanken is een auto bij het BP-tankstation aan de Tjalklaanin Rotterdam afgelopen nacht in brand gevlogen. Volgens de betrokkenen van het voertuig die na het tanken de auto aan de kant hadden gezet wilde het voertuig niet meer starten. Toen men nog een keer probeerde te starten volgde er een harde knal en vloog de auto in brand. Door snel ingrijpen van de inzittenden door één van de brandblussers te pakken die bij het tankstation staan is de brand snel geblust en is erger voorkomen.

Het personeel heeft direct alarm geslagen en de pompen buiten werking gezet. Er lag een flinke plas brandstof lag bij één van de pompen. Deze is door de brandweer bedekt is met absorptiekorrels. Nadat de politie de bewakingsbeelden had bekeken bleek dat men aan de verkeerde kant van het voertuig had geprobeerd te tanken. Hierdoor was er dus brandstof gemorst wat aan het voertuig hing waardoor er vermoedelijk een ontsteking heeft plaatsgevonden waarna er brand is ontstaan.

Dit gat wat aan de linkerzijde van het voertuig zit blijkt voor de luchtstroom van het voertuig te zijn en niet om te tanken. Dat zit namelijk aan de rechterzijde van het voertuig.

Een berger zal het voertuig komen afslepen. Het tankstation was enige tijd gesloten vanwege opruimwerkzaamheden.


Foto: AS Media