Capels Dagblad | Raad debatteert over vertrek Adriaan Visser

Raad debatteert over vertrek Adriaan Visser

mainImage

De Rotterdamse gemeenteraad debatteert donderdag over het vertrek van wethouder Adriaan Visser. De fracties van DENK en Leefbaar Rotterdam vroegen direct een interpellatiedebat aan. Met name het lekken van collegestukken naar de pers, door Visser zelf, is voor DENK en andere fracties een zorgelijke kwestie. Of die stukken de status vertrouwelijk hebben, weet eigenlijk niemand en wordt daarom extern onderzocht. Op basis van dat onderzoek besluit het college van B&W in Rotterdam of zij aangifte doet tegen Visser wegens een ambtsmisdrijf. 

DENK is ook benieuwd naar de rol van burgemeester Ahmed Aboutaleb als collegevoorzitter binnen de kwestie. Andere oppositiepartijen verwachten een pittig debat.

Visser, met financiën in zijn portefeuille, nam dinsdag ontslag na de onthulling van een kritisch rapport van de Rekenkamer over zijn rol als topambtenaar van Rotterdam bij een omstreden vastgoeddeal over de ontwikkeling van het Schiekadeblok. Visser zou documenten naar de pers hebben gestuurd om de beeldvorming bij te stellen. Hij noemde die actie zelf 'een emotionele opwelling'. Foto: Gemeente Rotterdam