Capels Dagblad | Slecht ter been? Coalitie: blijf lekker weg

Slecht ter been? Coalitie: blijf lekker weg

mainImage

De auto blijft in het centrum van Rotterdam de melkkoe. Zelfs wie gebruikt maakt van bijvoorbeeld de parkeergarage aan het Rode Zand naast het voormalige gebouw van Vroom en Dreesman en zijn auto daar een dag lang laat staan – omdat hij of zij slecht ter been is - is per dag een vermogen kwijt. Maar mobiliteitswethouder Bokhove van GroenLinks heeft daar geen boodschap aan en regeert met harde fietskuiten zoals men dat in Leefbaar Kringen zegt.

Ook de Rotterdamse VVD is in het post-Wiegeltijdperk erg fietsminded geworden en heeft geen belangstelling voor bijvoorbeeld de oud-Rotterdammers die in buurgemeenten wonen en moeilijk ter been zijn waardoor ook OV voor hen is uitgesloten. Als zij de stad bezoeken moeten ze van deze coalitie (en de oppositiepartijen 50Plus en de Partij voor de Dieren) zonder pardon hun knip trekken. Het centrum is een luxe bakfietsterritorium geworden. 

Het voorstel van de Leefbaar-raadsleden Struijvenberg en Simons, beiden oud-wethouders in het vorige college, om het opgehoogde centrumtarief van 2,50 euro per uur 'te vermenselijken' werd in het stemvenster weggehoond.