Capels Dagblad | Parkeervergunning in Rotterdam 78% duurder

Parkeervergunning in Rotterdam 78% duurder

mainImage

In Rotterdam is het tarief voor een parkeervergunning in 2019 opvallend fors gestegen, met maar liefst 78%. Autobezitters betalen voor alle zones hetzelfde bedrag, namelijk 115,20 euro. Op het gebied van mobiliteit heeft GroenLinks alle macht naar zich toegetrokken. Zelfs de VVD fietst en wandelt mee. 

Mede door deze verhogingen zijn parkeergelden en -vergunningen als inkomstenbron voor gemeenten in 2019 ten opzichte van 2018 gestegen met 9,7%, tot ruim 900 miljoen euro. 

In alle gemeenten waar het parkeren duurder is geworden heeft GroenLinks het op het gebied van dit soort maatregelen binnen een coalitieakkoord voor het zeggen. Dat geldt ook in Rotterdam. En in Amsterdam in het bijzonder. Daar kost de duurste zone 533 euro. 

In 8 van de 12 provinciehoofdsteden kost een parkeervergunning in de duurste zone(s) in 2019 meer dan in 2018. In Den Haag is een vergunning voor de duurste zone gestegen met 45%. Ook in het voor autobezitters al dure Utrecht (+24%) en Maastricht (+10%) zien we forse stijgingen.

Het cijferonderzoek is verricht door autodeelplatform SnappCar, hier vind je meer informatie.