mainImage

Zomerlunchconcert in St. Paulus Bekering kerk op 23 juni

22 juni 2022, 15:35 uur
Lokaal

Sinds de coronapandemie (voorlopig) op z’n retour is, zijn in de St. Paulus Bekering kerk meerdere goedbezochte concerten gegeven, te beginnen met het lentelunchconcert door het Capels Dagkoor eind maart. Gevolgd door Orkest Intermezzo (april) en Musical Souvenir (mei).

De vertrouwde reeks jaargetijde lunchconcerten wordt binnenkort vervolgd met het zomerlunchconcert op donderdag 23 juni. Met veel genoegen kondigt de organisatie de hoofdorganist van de naburige Dorpskerk aan de Kerklaan aan: Cees van der Slik. Hij zal optreden met de fluitiste Dorette Lagendijk. Samen maken ze een muzikale reis door de tijd. Ongetwijfeld met zonnige doorkijkjes. 

Cees van der Slik werd recent in de Dorpskerk gehuldigd vanwege zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist. Al op 15-jarige leeftijd speelde hij in de Sionskerk en Rehobothkerk te Krimpen a/d IJssel. In 1984 werd hij benoemd tot hoofdorganist van het Van Dam orgel in de Dorpskerk te Capelle. Hij studeerde koordirectie en orgel o.m. aan het Rotterdams Conservatorium. Cees dirigeert voorts diverse koren en ensembles en geeft orgel- en pianoles.

Dorette Lagendijk is een veelgevraagd fluitiste, die met virtuositeit, perfectie en veel plezier de dwarsfluit bespeelt. Ze is actief op het gebied van kamermuziek en geeft concerten, verzorgt recitals en muzikale intermezzo bij koorconcerten. Ze studeerde aan conservatoria in Tilburg, Maastricht en Parijs. Ze heeft in verschillende symfonie- en harmonieorkesten gespeeld en trad o.m. op met Berdien Stenberg, Tijn van Eijk, Louis van Dijk en Pim Jacobs.

U bent van harte welkom vanaf 11.45 uur. U krijgt een lunchhapje aangeboden. Om 12.30 uur begint het concert en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Toegang en lunch zijn gratis, na afloop is er collecte aan de deur. 


Foto: Google Maps