mainImage

Vraagtekens Capelse VVD bij extra opvang asielzoekers

13 januari 2022, 09:26 uur
Lokaal

Eind vorig jaar heeft de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid de regio Rotterdam een aanwijzing gegeven om locaties gereed te maken voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Deze week bleekt tot ontsteltenis van veel gemeenten dat deze aanwijzing geen juridische grond heeft.

Uit berichtgeving in de media blijkt nu dat de gemeente asielzoekers wil opvangen in woningen. De Capelse VVD vraagt het college wat de gevolgen voor de gemeente zijn van het feit dat de aanwijzing vanuit de landelijke overheid geen juridische grond heeft. Ook willen de liberalen weten of de opvang van asielzoekers voor de gemeente wel of niet verplicht is.

Raadslid Mels Landzaad (VVD): “Capelle is in onze ogen niet de eerst aangewezen gemeente om extra asielzoekers op te vangen. We zijn een van de dichtstbevolkte gemeenten van Nederland met veel grootstedelijk problematiek. Bovendien voldoet onze gemeente altijd netjes aan de taakstelling die zij krijgt van de Rijksoverheid voor de plaatsing van statushouders. Klop eerst bij gemeenten aan die zich niet aan de afspraken houden of kijk bijvoorbeeld naar in de winter leegstaande vakantieparken.”


Foto: Pixabay