mainImage

Veiling KinderLabs voor vluchtelingenkinderen

10 mei 2022, 12:43 uur
Lokaal

De KinderLabs in Middelwatering, Schenkel en Schollevaar vierden de Week van de Vrijheid. Die begon op 2 mei, met braderieën en een veiling bij elk KinderLab. Met de veiling is geld opgehaald om knutselspullen te kopen voor kinderen die uit oorlogsgebieden zijn gevlucht. Jong en oud genoten van de zon, de sfeer en lekkere hapjes.

Op de braderieën konden kinderen zich laten schminken of zich uitleven op de springkussens. In Middelwatering was een heuse stormbaan. Ouders en kinderen verkochten spulletjes op een kleedje, er werd gesjoeld, geknutseld en broodjes kip-kerrie gegeten. Op de veiling konden bezoekers op van alles bieden: boeken, een verzorgingspakket, een tuinman voor vier uur, een kaaspakket, lunch of diner bij verschillende restaurants, graffiti-kunstwerken, een yogales en nog veel meer.

Wethouders als veilingmeester
Wethouder Nico van Veen was veilingmeester in Schollevaar, en in Schenkel was het wethouder Maarten Struijvenberg. Wethouder Ans Hartnagel was jammer genoeg ziek, dus veilingmeester in haar plaats voor Middelwatering was Hans Roskam, directeur van Welzijn Capelle. Wethouder Nico van Veen vond de veiling een ontzettend leuk idee: ‘Ik heb met alle plezier de rol van veilingmeester op me genomen. Een mooie manier om geld op te halen voor dit goede doel én om kinderen gelijk mee te geven dat onze vrijheid een groot goed is. Een compliment aan alle organisatoren!' In totaal haalden de drie KinderLabs ruim €900 op. Hier kunnen ze flink wat knutselpakketten van kopen voor kinderen van gevluchte gezinnen in Capelle aan den IJssel.

Nog meer activiteiten
In de KinderLabs werd de Week van de vrijheid verder gevierd met andere leuke activiteiten, zoals bloemenkransen maken en een vrijheidslunch voor wijkbewoners.

Informatie
Weten wat er allemaal te doen is in de KinderLabs voor ouders en kinderen? Kijk op www.welzijncapelle.nu/kinderlabs.


Foto: André Miltenburg