Capels Dagblad | Trevvel verzorgt vanaf augustus doelgroepenvervoer Capelle
mainImage

Trevvel verzorgt vanaf augustus doelgroepenvervoer Capelle

24 juli 2021, 13:30 uur
Lokaal

De Rotterdamse vervoerder Trevvel faciliteert vanaf augustus ook het doelgroepenvervoer in de gemeente Capelle aan den IJssel. Trevvel won de Europese aanbesteding voor het sociaal-recreatief vervoer, vervoer naar dagbestedingslocaties en leerlingenvervoer. Vanaf 1 augustus rijdt Trevvel dagelijks honderden extra ritten in de eerste twee categorieën, eind augustus komt daar ook het leerlingenvervoer bij.

Trevvel faciliteert sinds 2018 het doelgroepenvervoer in Rotterdam en omgeving in opdracht van de gemeente Rotterdam. Per dag brengt Trevvel ongeveer zevenduizend mensen naar school, werk en recreatieve bestemmingen.

Comfort, veiligheid en stiptheid staan voorop
Voor de reizigers in Capelle aan den IJssel die vanaf augustus door Trevvel worden vervoerd, wil de vervoerder graag het verschil maken. Arno van Haasterecht, CEO van Trevvel: “Wij zijn niet alleen gekozen om hetgeen waar wij goed in zijn: het veilig, comfortabel en op tijd vervoeren van mensen naar school, werk of dagbesteding. Onze meerwaarde zit hem in het leveren van een zo optimaal mogelijke service en onze sociale diensten naast het vervoer. We zetten ons vol in om ervoor te zorgen dat klanten van Capelle aan den IJssel deze verandering in hun vervoer ervaren als een stap vooruit.”

Klanten in Capelle worden in de tweede helft van juli (of in augustus voor wat betreft het leerlingenvervoer) geïnformeerd over hun nieuwe vervoerder. Zij ontvangen een welkomstpakket met daarin een welkomstwoord en informatie over de dienstregeling, de regels en praktische informatie over bijvoorbeeld de app voor het leerlingenvervoer of de manier van betaling. Trevvel nodigt iedereen met vragen uit om contact op te nemen en/of een kijkje te nemen op de website.

Flinke uitbreiding vervoersgebied Trevvel
De start in Capelle aan den IJssel betekent voor Trevvel een flinke uitbreiding. Van Haasterecht: “Het gaat om circa 400 extra ritten per dag voor het leerlingenvervoer en voor het sociaal/recreatief vervoer zijn dat er ongeveer 200 meer. Daar komt de dagbesteding nog bovenop. We zijn blij met zo’n uitdagende nieuwe opdracht en het vertrouwen dat de gemeente Capelle aan den IJssel ons schenkt. Er is de afgelopen weken keihard gewerkt om te zorgen dat Trevvel vanaf 1 augustus in Capelle het hoge serviceniveau haalt dat reizigers van ons gewend zijn.”

Trevvel is bezig om de CO2-uitstoot van het volledige wagenpark te reduceren. De vervoerder rijdt in Rotterdam al met elektrische personenwagens en is druk bezig om alle dieselbussen bij de start van het nieuwe schooljaar vervangen te hebben voor elektrische bussen. Ook in Capelle aan den IJssel is het streven om uiteindelijk met alleen elektrische voertuigen te rijden.