Capels Dagblad | Stem van Krimpen: Vier Coming Out Day online
mainImage

Stem van Krimpen: Vier Coming Out Day online

2 oktober 2020, 14:00 uur
Lokaal

Nu aangescherpte corona maatregelen van kracht zijn neemt Stem van Krimpen haar verantwoordelijkheid en schenkt geen koffie of thee voor inwoners op Coming Out Day. De fractie roept inwoners op om op zondag 11 oktober zelf te vlaggen en online steun te betuigen aan LHBTI-ers.

In plaats van een goed gesprek op het Raadhuisplein vraagt de fractie om op Comng Out Day massaal te laten zien dat In Krimpen iedereen zichzelf mag en kan zijn.

"We nodigen alle inwoners uit om zelf een regenboogvlag uit te hangen, een kop koffie of thee te drinken en het te posten. Tag ons ook op socialmedia. Zo kunnen we met al die wapperende regenboogvlaggen aan zoveel mogelijk mensen, LHBTI of niet, laten zien dat je mag zijn wie je bent, elke dag, waar dan ook", zegt Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen.

Op Coming Out Day wordt internationaal aandacht besteed aan het moment dat iemand uit de kast komt. Wanneer een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of intersekse persoon (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Oftewel de coming-out. Het is een dag waarop wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf mag zijn.

Stem van Krimpen roept op om 11 oktober, juist op die dag, die zondag de regenboogvlag uit te hangen. "Er waren al veel positieve en enthousiaste reacties binnengekomen over de geplande manifestatie. De fractie wil niemand teleurstellen door het afgelasten maar wil voorkomen dat inwoners onnodig risico lopen door die dag toch samen te komen", vervolgt Wekker. 

Coming Out Day op 11 oktober vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook jaarlijks in Nederland gehouden.
Onder het motto 'In Krimpen mag en kan iedereen zichzelf zijn!' wil Stem van Krimpen met deze oproep meer bewustzijn en aandacht creëren voor seksuele diversiteit en inclusiviteit.