Capels Dagblad | Medewerkers IJsselland naar Suriname voor coronazorg
mainImage

Medewerkers IJsselland naar Suriname voor coronazorg

20 juli 2021, 22:31 uur
Lokaal

Aanstaande vrijdag vertrekken verpleegkundigen Annemarie en Mavis en longarts Sunil Ramlal uit het IJsselland Ziekenhuis voor twee weken naar Suriname om in de COVID-19 zorg te ondersteunen.

Longarts Sunil Ramlal vertelt: “In Suriname is er nog steeds code zwart in de ziekenhuizen, code paars in het land. De economie moest echt weer open, waardoor alles helaas weer oploopt, maar er is bijna geen andere manier. Het vaccineren loopt wat beter. De IC’s liggen nog steeds vol en er is geen plek meer voor nieuwe patiënten. Onze voorzitter raad van bestuur Albert van Wijk vindt het belangrijk dat we een bijdrage leveren om Suriname in deze schrijnende situatie te helpen. Dit wens je niemand toe. In plaats van alleen toe te kijken krijgen we in het IJsselland Ziekenhuis de gelegenheid om ook daadwerkelijk iets te kunnen doen. Ons doel in Suriname is om directe zorg te verlenen en relaties voor de toekomst te leggen.”

Vrijdag sluit het drietal aan bij een team van circa vijftien mensen dat verzamelt op Schiphol om het vorige team uit Nederland af te lossen. Ramlal: “Ons team gaat ondersteunen in een lokaal ziekenhuis in Wanica. Dankzij de hulp van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis die 2 Optiflow apparaten heeft gedoneerd, kunnen we zeer zieke patiënten meer bieden." Annemarie: “Het gaat om patiënten die nu 10 tot 15 liter zuurstof per minuut nodig hebben. Met een Optiflow apparaat kan zuurstof onder hogere druk worden toegediend waardoor de patiënt met Covid zich minder benauwd voelt. Daarnaast ontvingen we vorige week 8 vernevelaars voor Suriname van Mediq!”


Foto: IJsselland Ziekenhuis