Capels Dagblad | Inschrijving Golfweek op Golfbaan Hitland geopend
mainImage

Inschrijving Golfweek op Golfbaan Hitland geopend

17 juli 2021, 09:41 uur
Lokaal

Met de jaarlijkse goede doelen Golfweek (van maandag 6 tot en met zaterdag 11 september) organiseert Golfbaan Hitland diverse activiteiten en evenementen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Hierbij ligt de focus meestal op een lokaal goed doel, wat zich richt op de nabije omgeving. Dit jaar zijn er vanuit Hitland 2 goede doelen gekozen. Voor de dinsdag/woensdag/donderdag in de golfweek is een nieuwe samenwerking aangegaan met de Rotterdamse Charity Club. Voor deze dagen zijn vanuit de organisatie ook twee goede doelen geselecteerd. In totaal golf je dus deze week voor maar liefst vier goede doelen!

Goede doelen vanuit Hitland
Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum in het verzorgingsgebied Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door onder andere het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Stichting Zuidplas Helpt zet zich in voor mensen die zich in een schrijnende, uitzonderlijke situatie bevinden waarbij (financiële) voorzieningen tekortschieten of zelfs ontbreken. In 2020 is een gedeelte van de opbrengst van de golfweek ten goede gekomen aan de  jaarlijkse kerstpakketten actie van Stichting Zuidplas Helpt. Ook in 2021 wordt deze eindejaarsactie gesponsord. 

Goede doelen vanuit Rotterdamse Charity Club
Dit jaar zijn op de dinsdag, woensdag en donderdag in de golfweek de krachten gebundeld met de Rotterdamse Charity Club (RCC), want samen bereik je altijd meer. En dat is precies de bedoeling: er staan 3 all-inclusive super leuke golfdagen op het programma waarbij je verwachtingen overtroffen worden. Niet alleen op het gebied van golf, maar ook om een zo hoog mogelijk bedrag bij elkaar te brengen voor twee goede doelen:
- Het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doen zij door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, door bekendheid te geven aan zeldzame ziekten en en door het faciliteren van lotgenotencontact. Het ZZF vindt het onacceptabel dat er zo weinig aandacht is en middelen zijn voor de strijd tegen zeldzame ziekten. Mensen met een zeldzame ziekte staan er vaak alleen voor.
- De Joost Luiten Foundation (JLF) heeft als doelstelling kinderen met een afstand tot de golfsport in staat te stellen (vaker) te golfen. Deze afstand tot golf kan fysiek, geestelijk en/of materieel zijn. Hiertoe initieert de stichting projecten die aan deze doelstelling bijdragen, of participeert zij in andere initiatieven.

Weekprogramma Golfweek 2021
Maandag 6 september: Golfplaza Texas Scramble
Dinsdag 7 september: Golf, Vino & Oysters dag 1 (i.s.m. RCC)
Woensdag 8 september: Golf, Vino & Oysters dag 2 (i.s.m. RCC)
Donderdag 9 september: Golf, Vino & Oysters dag 3 (i.s.m. RCC)
Vrijdag 10 september: Golfdag door externe partij
Zaterdag 11 september: Hitland Open