Capels Dagblad | IJsselland start met gebruik van buzzers
mainImage

IJsselland start met gebruik van buzzers

21 november 2020, 22:54 uur
Lokaal

In de wachtruimtes op de poliklinieken van het IJsselland Ziekenhuis staan de stoelen al enige tijd op anderhalve meter van elkaar. Tussen zitplaatsen zijn overal schotten geplaatst. De ruimte blijft echter beperkt en soms is het niet te voorkomen dat er meer wachtende mensen zijn. Om toch zo weinig mogelijk mensen in de wachtruimte zelf te hebben, heeft het IJsselland een mooie nieuwe voorziening aangeschaft: buzzers.

Buzzers op hoofdlocatie
In de eerste coronaperiode heeft het IJsselland de eerste buzzers aangeschaft, een proef hiermee in polikliniek Nesselande is patiënten bijzonder goed bevallen. Daarom worden de buzzers sinds een paar weken ook op de hoofdlocatie in Capelle ingezet; als start bij polikliniek urologie en daarna ook bij dermatologie, longziekten en cardiologie.

Buzzer werkt eenvoudig
Als de patiënt zich bij de poli heeft gemeld, geeft de polikliniekassistent de patiënt een buzzer mee en vertelt hoe deze werkt. De poli-assistent zet het cijfer van de buzzer in het systeem en de patiënt kan naar de grote hal om een rustige plek te vinden om te wachten. De patiënt wordt ruim voor de afspraak weer opgeroepen via de buzzer. Als de buzzer afgaat, knipperen de lampjes en klinkt een geluid dat ook via trillingen te voelen is.

Na gebruik wordt de buzzer in een bakje op de balie achtergelaten en weer zorgvuldig gedesinfecteerd voor een volgende gebruiker.