Capels Dagblad | Durf te dromen... wat is Laurie’s droombaan?
mainImage

Durf te dromen... wat is Laurie’s droombaan?

22 februari 2021, 16:33 uur
Lokaal

Dromen waarmaken. Ook een onderdeel van het Jaar van de Toekomst, het themajaar bij IJsselkids Kinderopvang. Laurie van der Aa, dochter van pedagogisch medewerker Carmen van der Aa van IJsselkids, maakte voor school een schrijfopdracht over haar droombaan. En wat blijkt? De appel valt niet ver van de boom.

Droombaan
Laurie van Aa kreeg van school een schrijfopdracht: wat is jouw droombaan? “Ik koos iets wat mensen niet snel zullen kiezen”, zegt Laurie. “Mijn droombaan is namelijk werken bij IJsselkids Kinderopvang!” Hoe komt ze daar nou bij? Nou, IJsselkids is niet vreemd voor Laurie. Haar moeder werkt daar. En Laurie vindt dat zij goed met kinderen om kan gaan. “Dus ben ik met mijn moeder mee geweest naar haar werk. En toen ik daar was wist ik dat dat het perfecte beroep zou zijn voor mij”, aldus Laurie.

Wat heb je er voor nodig?
Laurie vertelt over haar ervaring: “Voor de kinderopvang heb je veel geduld en energie nodig. Je moet aardig en creatief zijn. Als jij dit bent is dit misschien ook wel het perfecte beroep voor jou! Maar je moet het ook leuk vinden!”

Buitenschoolse opvang
Laurie liep mee op zowel de buitenschoolse opvang (BSO), als op het kinderdagverblijf. “Werken op de BSO is leuk omdat je superlieve collega’s hebt”, zegt Laurie. “En je hebt je een vaste locatie waar je werkt. En je ziet de kinderen het hele jaar door, want ze zijn er meestal ook in de vakantie. Bovendien komen er kinderen van verschillende leeftijden. Nadeel is wel dat je bij de BSO alleen middagen werkt. Dat zijn niet veel uren.”

Kinderdagverblijf
Gelukkig heeft Laurie een oplossing voor het probleem van de weinige uren. “Als je ’s middags op de BSO werkt, kan je ’s ochtends op het kinderdagverblijf werken”, zegt ze. “Ook daar werk je op een vaste locatie met lieve collega’s. Je zorgt daar voor kleine kinderen en baby’s en die zijn zo schattig! En weet je wat grappig is? Mijn oude kinderdagverblijf-juf zit daar ook nog.”

Beroepentest
En wat wil jij later worden. Wat is een mooi beroep en wat past bij jouw? Op www.leukekinderactiviteiten.nl vind je een beroepentest online. Doe de test en weet welke baan bij jou past. Laurie hoeft er niet meer lang over na te denken. Haar perfecte beroep is pedagogisch medewerker bij IJsselkids Kinderopvang!