Capels Dagblad | CVV Zwervers switcht van zondag naar zaterdag
mainImage

CVV Zwervers switcht van zondag naar zaterdag

13 juli 2021, 20:08 uur
Lokaal

Meer dan 90 jaar speelde het vlaggenschip van CVV Zwervers op zondag, maar met ingang van het seizoen 2022/2023 komt hier een einde aan. De club stapt over naar de zaterdag.

"Mede vanwege het feit dat de zondagcompetitie in West 2 snel leegloopt en vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen heeft de KNVB besloten dat teams vanaf het seizoen 2022-2023 horizontaal kunnen overstappen van speeldag", verwijst de club naar de regelwijziging waardoor clubs die de overstap maken van zondag naar zaterdag niet meer op het laagste amateurniveau dienen in te stappen. "Afgelopen seizoen waren er nog maar 70 standaardelftallen actief op de zondag terwijl er 224 standaardteams op zaterdag spelen. We hebben dan ook besloten om de overstap te gaan maken met zowel het eerste als het tweede elftal."

Komend seizoen zal dus het laatste seizoen zijn dat beide elftallen op zondag hun competitiewedstrijden spelen.  Recreatief zal er nog wel op zondag worden gevoetbald. Komend seizoen spelen er vier recreatieve senioren teams op zondag en negen op zaterdag. Daarnaast is er een O23 team dat op divisieniveau gaat spelen. 


Foto: Google Maps