Capels Dagblad | Burgemeester Oskam staat stil bij overlijden Albert van Bart
mainImage

Burgemeester Oskam staat stil bij overlijden Albert van Bart

Albert van Bart.
19 april 2021, 20:24 uur
Lokaal

Burgemeester Peter Oskam en de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel hebben maandagavond tijdens de gemeenteraad stilgestaan bij het overlijden van Albert van Bart. Albert overleed op 25 maart aan de gevolgen van het coronavirus. Albert was een geliefd gemeenteraadslid van de fractie Leefbaar Capelle.

Burgemeester Oskam vertelde in zijn speech dat het onwerkelijk is dat hij er niet meer is: ''De raad waar hij tot op 15 februari nog volop voor aan het werk was en er nu ineens niet meer is. Albert was een echte teamspeler, en zette zich altijd in om andere raadsleden die nog maar net waren begonnen alle kneepjes van het vak in de lokale politiek te leren. Albert was 11 jaar lang onafgebroken lid van de raad en altijd aanwezig. Zelfs met de raadsuitjes zat hij altijd op de eerste rij.''

Albert van Bart zette zich in voor de veiligheid en leefbaarheid van de gemeente. Één van de bekendste projecten was het opzetten van de buurtbus. Hij kroop daarvoor zelfs zelf achter het stuur en zag in hoe belangrijk deze buurtbus was.

Burgemeester Oskam sloot af met de woorden dat zijn familie maar zeker ook de gemeenteraad een trouw lid maar bovenal een fijn en goed mens is verloren. Hij wenste de familie en de fractie Leefbaar Capelle nogmaals veel sterkte.

 


Foto: Gem. Capelle aan den IJssel