Capels Dagblad | Burgemeester informeert raad over overlast op Carnisse Veste
mainImage

Burgemeester informeert raad over overlast op Carnisse Veste

22 februari 2021, 13:46 uur
Lokaal

Burgemeester Jan van Belzen van Barendrecht heeft vandaag de leden van de gemeeenteraad per brief geïnformeerd over de overlast die hangjongeren veroorzaken in het winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht. In de wijk Carnisselande kwam het vrijdagavond tot een politieoptreden om het wangedrag van de jeugd tegen te gaan. Hierbij werden twee jongeren (van 14 en 15 jaar) aangehouden. Ook werden een boksbeugel en een mes in beslag genomen.

Jan van Belzen schrijft het volgende aan de raad: ''Afgelopen week en weekend is, na verschillende meldingen van overlast door groepjes jeugd, door de politie flink ingegrepen op en rondom het Havenhoofd, Carnisse Veste en het Middeldijkerplein. Hierbij zijn o.a. fouilleeracties gehouden, is gecontroleerd op het bij zich hebben van een identiteitsbewijs en zijn namen genoteerd om de jongeren in beeld te krijgen. Daarnaast is gecontroleerd op het naleven van de regels in het kader van Covid 19. Ook hebben een aantal jongeren een proces-verbaal gekregen voor het veroorzaken van overlast/hinder en zijn gevorderd het gebied te verlaten. Er hebben aanhoudingen plaatsgevonden voor de wet Wapens en munitie. (mes en boksbeugel). Eén van de jongeren zou bij een vernieling in de parkeergarage (Reuchlinhaven) aanwezig zou zijn geweest. Dit wordt nog verder uitgezocht. De jongeren zijn afkomstig uit Rotterdam, Rhoon, Capelle a/d IJssel, Mijnsheerenland en Barendrecht.

Duidelijk mag zijn dat dergelijke overlast niet wordt getolereerd en dat hard wordt ingegrepen daar waar dat nodig is. Zoals al eerder in een brief naar uw raad geschreven wil dat niet zeggen dat jongeren geen (hang)plek meer mogen hebben mits zij zich houden aan de regels in het kader van Covid 19. Op dit moment zien we veel jongeren weer op straat. De politie en onze Boa`s zijn er voor handhaving mocht dit nodig zijn maar spreken de jongeren ook aan bij overlast. Verder gaan de jongerenwerkers regelmatig ambulant op pad bij locaties waar hangjongeren bekend zijn. Er is nauw contact met de wijkagenten (o.a. door middel van een WhatsApp-groep waarin de coördinator Openbare Orde, jongerenwerker en alle wijkagenten inzitten) om signalen te delen''.

 

 

 


Foto: Gemeente Barendrecht