mainImage

Brand verwoest meubelzaak; afritten A20 afgesloten

21 maart 2021, 13:00 uur
Lokaal

Een meubelzaak aan de Lylantse Baan in Capelle aan den IJssel is zondagochtend door brand verwoest. De brandweer is druk bezig om te voorkomen dat naastgelegen gebouwen ook in de as worden gelegd, maar de brand zou toch zijn overgeslagen naar een kantoorpand.

Volgens de veiligheidsregio is er voor zover bekend niemand gewond geraakt. De brandweer is met veel eenheden ter plaatse. "We zetten extra mensen en materieel in voor waterwinning en om de brand te bestrijden." Een team van Digitale Verkenning maakt met een drone beelden van bovenaf om beter zicht te krijgen op de brand, opdat die goed kan worden bestreden.

In de wijde omtrek zijn dikke rookwolken te zien. Wie last heeft van de rook, krijgt via NL-Alerts het advies ramen en deuren dicht te houden. De brandweer verricht metingen om te kijken welke giftige stoffen in de rook zitten.

De getroffen meubelwinkel maakt deel uit van een woonboulevard met diverse doe-het-zelfwinkels, een megastore en woonwinkels in de Capelse wijk Schollevaar Noord.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vanwege de brand zijn de afritten van de A20 bij Rotterdam-Prins Alexander afgesloten.


Door: ANP | Foto: Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs