mainImage

RIVM: vandaag aantal besmettingen met Omicron-variant bekend

28 november 2021, 10:09 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Het RIVM maakt zondag naar verwachting bekend of en hoeveel besmettingen er met de Omicron-variant zijn onder de ruim 600 passagiers die vrijdag uit Zuid-Afrika terugkeerden. Het RIVM vermoedt dat een aantal van die reizigers besmet is geraakt met de Omicron-variant van het coronavirus, maar heeft daarover nog geen definitief uitsluitsel gegeven.

In totaal waren 624 passagiers die vrijdag uit Zuid-Afrika terugkeerden door de GGD getest op corona. De 61 passagiers die positief testten zitten in isolatie. De testmonsters zijn voor verdere analyse naar het RIVM gestuurd.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft reizigers die sinds afgelopen maandag zijn teruggekeerd uit zuidelijk Afrika dringend opgeroepen zich te laten testen en in quarantaine te gaan. De kans bestaat dat zij besmet zijn met de Omicron-variant.

De Omicron-variant werd ontdekt in Zuid-Afrika. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de variant het stempel zorgelijk gegeven, maar vooralsnog is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de ernst van de ziekte en de werkzaamheid van vaccins.


Foto: ANP