mainImage

Boerenprotest: Waar Den Haag voor kiest, is voor de boer triest

22 juni 2022, 13:08 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Zeker duizenden trekkers staan woensdag rondom het open veld en in weilanden in de omgeving van het terrein in het Gelderse Stroe waar woensdag het landelijke boerenprotest is. De duizenden actievoerders komen uit verschillende delen van het land. Nog lang niet iedereen is overigens gearriveerd, de wegen in de omgeving staan nog altijd vol.

Onder de aanwezigen zijn ook veel kinderen. Er staat onder meer een springkussen, waar ze zich kunnen vermaken.

Onder anderen de Zeeuwse neven Daniël de Koeijer (15) en Diederik de Koeijer (17) zijn naar Stroe gekomen. Zij komen uit Waarde, bij Yerseke. De vader van Daniël is boomkweker. Die heeft zelf minder last van de stikstofregels dan veehouders, maar hij is het roerend met de veehouders eens. Volgens hem slaat het stikstofbeleid, waar woensdag tegen wordt geprotesteerd, nergens op. De cijfers hierover gelooft hij niet.

Ondertussen zijn er veel protestuitingen te zien, zoals "D66 in de regering, wij naar de tering", "Rutte 4 zonder verstand, donderstraal op Nederland", "Waar Den Haag voor kiest, is voor de boer diep triest" en "Politici zijn net luiers. Als je ze niet regelmatig vervangt, zit je tot over je oren in de stront".


Door: ANP | Foto: ANP