mainImage

Rijkswaterstaat koelt weer bruggen in Zuid-Holland

11 augustus 2022, 10:19 uur
IJsselmondeNieuws, Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, Echwel Rotterdam

Rijkswaterstaat koelt vanaf donderdagmiddag bruggen in Zuid-Holland om te voorkomen dat er door de hitte schade ontstaat aan de bouwwerken. Het gaat vooralsnog om zeven bruggen. Het koelen kan hinder veroorzaken voor verkeer op de weg en op het water, aldus de dienst.

Tijdens de warme dagen in juli hield Rijkswaterstaat vier Zuid-Hollandse bruggen koel. Nu gaat het om de Spijkenisserbrug, de Merwedebrug in de A27, de verkeersbrug Dordrecht, de Haringvlietbrug, de Brug over de Noord, de Papendrechtsebrug en de Wantijbrug. Het koelen is preventief om te voorkomen dat stalen brugdelen uitzetten door de hoge temperaturen. Als de brugdelen uitzetten kunnen de bruggen niet meer open of dicht.

De Spijkenisserbrug en de Wantijbrug worden gekoeld met waterslangen die water krijgen van onder de bruggen. Het oostelijke brugdeel van de Spijkenisserbrug draait vanaf donderdagmiddag helemaal niet meer. Bij de andere vijf bruggen komt een blusboot in actie als het nodig is. Waar nodig zet Rijkswaterstaat verkeersregelaars in om verkeer veilig over de waterslangen te leiden. Als het koelen onvoldoende helpt neemt de dienst andere maatregelen.


Door: ANP | Foto: LMOFOTO