mainImage

'Politiek houdt niet genoeg rekening met senioren'

12 maart 2021, 08:32 uur
IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Landelijk

Ruim de helft van de senioren vindt dat politiek Den Haag onvoldoende rekening houdt met de belangen van ouderen. Slechts 12 procent vindt dat dat wel gebeurt. Dat meldt seniorenorganisatie KBO-PCOB op basis van een peiling. Ondanks het gevoelde gebrek aan aandacht zijn bijna alle senioren (98 procent) van plan om te gaan stemmen.

Een derde van de 1534 ondervraagden heeft vertrouwen in de politiek. Desondanks blijft de interesse voor Den Haag groot, 97 procent is enigszins tot sterk geïnteresseerd in de Nederlandse politiek. Met name koopkracht (AOW en pensioen), wonen en zorg en welzijn vinden senioren belangrijke thema's.

Ruim een kwart van de senioren vindt dat het kabinet zich ook bezig moet houden met onderwerpen als de tweedeling in de maatschappij tussen jongeren en ouderen, vluchtelingen, woonzorg voor jongeren, versnelde aanpak van de energietransitie, het verschil tussen arm en rijk en klimaatproblematiek.

Om zich te oriënteren op welke partij ze de komende Tweede Kamerverkiezingen willen stemmen, volgt bijna de helft van de senioren de publieke debatten op televisie. Ongeveer een derde vult een stemwijzer in of leest het partijprogramma.

Aan het onderzoek deden 1534 senioren mee, met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar. Er werd gepeild van 2 tot 7 maart.


Door: ANP | Foto: Pixabay