Capels Dagblad | Soufiane Touzani 'opent' Wereldhavendagen
mainImage

Soufiane Touzani 'opent' Wereldhavendagen

31 augustus 2019, 11:02 uur
Haven

De officiële opening van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland – de Wereldhavendagen - vindt vrijdag 6 september plaats op vrijdagochtend om 10:00 uur aan de Wilhelminakade naast het World Port Center. De openingsceremonie wordt gepresenteerd door de wereldberoemde Rotterdamse straatvoetballer en YouTube-persoonlijkheid Soufiane Touzani. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september in het gebied rond de Erasmusbrug.

Het thema van van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, en dus staat ook de opening in het teken van teamwork. Onder aanvoering van Touzani’s straatvoetbalteam Los Barrenderos zullen drie teams, afkomstig van drie Rotterdamse middelbare scholen, zo goed mogelijk een maritieme quiz met vragen en uitdagingen moeten volbrengen. De vragen worden gesteld door drie speciale genodigden: Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, Rob Kramer, commandant van de Zeestrijdkrachten en Allard Castelein, CEO van de Port of Rotterdam.

Bezoekers die de opening willen bijwonen, kunnen plaatsnemen op de grote tribune die op de parkeerplaats aan de Wilhelminakade is geplaatst, tussen de Cruise Terminal en het World Port Center. Na de opening kunnen zij terecht bij tal van activiteiten aan de kades, demonstraties op het water en de vele excursies van de Wereldhavendagen. De meeste programmaonderdelen zijn gratis, voor de excursies moeten wel kaarten worden gekocht.

Career Event MATCH

De vrijdag van de Wereldhavendagen staat traditioneel in het teken van jongeren, carrière en werkgelegenheid. Na de opening op vrijdagochtend gaat in LantarenVenster het Career Event MATCH van start, waar mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals de mogelijkheden van een carrière in de haven kunnen ontdekken.

In de centrale foyer van LantarenVenster vindt een arbeidsmarkt plaats, waar de bezoekers zich bij  25 bedrijven kunnen laten voorlichten over de mogelijkheden van een (maritieme) carrière. Ook staan er diverse kennissessies en seminars op het programma, die plaatsvinden in de zalen. MATCH wordt georganiseerd in samenwerking met Randstad Uitzendbureau en Rabobank Rotterdam, die ook beide een workshop verzorgen.

De banenmarkt in de foyer van LantarenVenster is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor het programma in de zalen is de capaciteit beperkt en is het nodig dat geïnteresseerden zich aanmelden. Er zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar. Kijk voor het gehele programma en inschrijvingen op www.wereldhavendagen.nl/match/


Foto: Gemeente Rotterdam