Capels Dagblad | Rotterdam klaar voor de 42e Wereldhavendagen
mainImage

Rotterdam klaar voor de 42e Wereldhavendagen

14 juli 2019, 12:12 uur
Haven

Thema van de 42e editie van De Wereldhavendagen in Rotterdam op 6, 7 en 8 september is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. Bezoekers kunnen kennismaken met de beroepen in de haven, de innovatieve ontwikkelingen en de verrassende combinaties waarmee bedrijven samen maritieme uitdagingen aangaan.

Er is vanzelfsprekend veel aandacht voor vernieuwing. Een aanzienlijk aantal deelnemende bedrijven en organisaties was nog nooit eerder te bewonderen op de Wereldhavendagen. Een bijzonder voorbeeld van teamwork is patrouillevaartuig de Zeearend, die aan de Wilhelminapier zal komen te liggen. Op dit schip werken, politie, douane en de Koninklijke Marechaussee op een unieke manier samen om de Noordzee te beveiligen.

Vertrouwde gezichten zijn er ook. Zo keert het Mariniersdorp terug, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen op de vele schepen die de Koninklijke Marine elk jaar weer afvaardigt naar Rotterdam. Bij het Havenbedrijf Rotterdam ontdek je de organisatie achter de Rotterdamse haven als toegangspoort tot de wereld. Ook SummerLabb is weer van de partij: dit initiatief brengt samen met haar partners duurzaamheid, innovatie en wetenschap op een verrassende manier naar het publiek.

“Dankzij het thema MariTeam kunnen de bezoekers dit jaar meer dan ooit kennismaken met de mensen achter het succes van de Rotterdamse haven,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “We zijn ontzettend blij dat weer zoveel bedrijven enthousiast zijn en openstaan voor verrassende samenwerkingen. Deze zijn een mooie nieuwe toevoeging voor het programma.”

Excursies

Naast alle activiteiten en demonstraties die plaatsvinden op de kades rond de Erasmusbrug, kunnen bezoekers ook dit jaar weer mee met excursies die dieper de haven in gaan. Zo biedt ExxonMobil een unieke kijk achter de schermen met een rondvaart langs de raffinaderij in de Botlek. Ook kunnen bezoekers kennismaken met de multidisciplinaire teams van chemiebedrijf Huntsman Holland en zien hoe offshore windturbines worden geproduceerd bij Sif Netherlands.

Het evenement is kosteloos te bezoeken. Voor de excursies en vaartochten dienen wel kaarten te worden aangeschaft. Voor de ieder jaar weer populaire dagcruise van P&O Ferries is dat nu al mogelijk. Kaarten voor de overige excursies zijn vanaf maandag 26 augustus 12:00 uur online te bestellen.

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland en vindt plaats in het gebied rond de Erasmusbrug. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies die dieper de haven in gaan, kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors/partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl


Foto: Anne Reitsma/Stichting Wereldhavendagen