Capels Dagblad | Rentree Ruud Sondag in RvC Havenbedrijf Rotterdam
mainImage

Rentree Ruud Sondag in RvC Havenbedrijf Rotterdam

Ingrid Thijssen en Ruud Sondag
24 april 2020, 19:44 uur
Haven

Ingrid Thijssen treedt terug als commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam en wordt opgevolgd door Ruud Sondag, die hiermee een rentree maakt. Hij bekleedde die functie eerder tussen april 2017 en mei 2018. Daarna vertrok hij naar Eneco om de verkoop te begeleiden. Het vertrek van Ingrid Thijssen is een gevolg van haar benoeming tot voorzitter van VNO-NCW.

Met het vertrek van Thijssen en de komst van Sondag telt de raad van commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam vier leden. De werving voor een vijfde lid wordt gestart. In de gemeenteraad van Rotterdam waren eerder kritische vragen gesteld over de onderbezetting van de raad van commissarissen bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Mr. L.M. (Ruud) Sondag studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij bekleedde diverse managementfuncties bij scheepvaartbedrijf de Koninklijke Nedlloyd Groep en was daarna CEO bij de Van Gansewinkel Groep. In 2016 richtte hij Circular One op, een investeringsvehikel voor de Circulaire Economie markt en was hij eerder als grootaandeelhouder betrokken bij Scherpenzeel BV te Utrecht, specialist in vertrouwelijke vernietiging en kunststofrecycling.

 


Foto: Havenbedrijf